Annons

Nordea tappar digitaliseringschef

Nordeas digitaliseringschef Ewan MacLeod lämnar storbanken, bekräftar pressavdelningen för Di.

I fjol lämnade den andra chefen för Nordeas digitala enhet.

Uppgiften om förändringen publicerades först på den danska sajten Financewatch, men Nordea NDA SE +0,39% Dagens utveckling s svenska presschef Afroditi Kellberg bekräftar för Di att Ewan MacLeod lämnar banken.

Varför lämnar Ewan MacLeod?

”Nu när Nordea går in i en ny fas och rollen som CDO (Chief Digital Officer) blir en mer verkställande roll, är det en naturlig tidpunkt för Ewan att söka nya möjligheter. Vi har levererat en spännande digital- och ventureagenda de senaste tre åren och Ewan har både internt och externt deltagit i att bygga ett starkt digitalt tankesätt och stärkt Nordeas anseende som digital bank”, säger Afroditi Kellberg.

Vem ska nu leda Group Digital?

”Vad gäller rollen som CDO så kommer denna position nu bli ersatt av representanter i varje affärsområde och avstämd genom koncernens Digital Forum ledd av Snorre Storset, medlem i vår koncernledning. ”

Ewan MacLeod rekryterades till Nordea 2016 som en av två chefer för den nya digitala enheten Group Digital.

”Group Digital ska ha överblicken över hela den digitala projektportföljen i alla delar av banken, däribland bytet av kärnbanksystem och förenklingsinitiativen. Enheten ska se till att alla digitala projekt är i enlighet med koncernens strategi, och öka effektiviteten genom att dra nytta av eventuella synergier mellan de olika projekten”, uppgav Nordea när den nya enheten presenterades.

Den andra chefen som rekryterades till enheten, Poul Raaholt, lämnade Nordea redan i fjol.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?