ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordea: Dolda värden bäddar för lyft – köp folkaktien

Nordea tycker att substansrabatten i investmentbolaget är för stor. Nu återupptar storbanken sin pausade bevakning av aktien och plockar fram köpstämpeln direkt. 

Nordea var rådgivare i samband med börsnoteringen av riskkapitalbolaget EQT och har därför haft en paus i bevakningen av Investor. Nu återupptas analystäckningen igen och storbanken har blivit mer positiva till Investor då EQT-noteringen har avslöjat dolda värden i bolagets onoterade portfölj där Mölnlycke är det största innehavet.

Nordea bedömer att de dolda värdena kommer att synliggöras och att substansrabatten i Investor därför sjunker från nuvarande 18 procent ner till Nordeas mål på 10 procent.

Nordea återupptar bevakning med en köprekommendation och en riktkurs på 573 kronor. Investor handlas oförändrat kring 506 kronor på fredagen trots att en utdelning på 4 kronor kronor avskiljs i dag.

Investor har närmare 240.000 aktieägare och kvalar därmed in på topplistan över de bolag som har flest antal ägare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer