Annons

Nordea sänker Cloetta

Nordea sänker sina estimat för konfektyrbolaget Cloetta efter torsdagens vinstvarning då de bedömer att det kommer att ta tid för bolaget att lösa de nuvarande problemen.

 

Det framgår av en analys.

 

Försäljningsestimaten för 2017-2019 sänks med 1-2 procent medan resultatet per aktie sänks med 10-12 procent.

Banken ser en risk för att insourcing-synergierna i det nyligen förvärvade Candyking kan komma att försenas.

Nordea konstaterar att aktien har gått ned väsentligt sedan banken nedgraderade sin rekommendation till sälj i april. Banken behåller sin säljrekommendation då de bedömer att det kommer att ta tid att lösa de nuvarande problemen med produktionen och förlorade marknadsandelar.

Nordeas riktkurs sänks till 26 kronor från tidigare 30 kronor.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?