Annons

Nordea säger upp drygt 400 i Finland

Nordea har slutfört samtalen med fackförbundet Nousu i Finland. 424 anställda i landet kommer att lämna banken.

Det framgår av ett uttalande på fackförbundets hemsida.

I oktober meddelade Nordea NDA SE -1,49% Dagens utveckling att banken avser minska antalet anställda med 6.000 i koncernen, varav 4.000 heltidsanställda och 2.000 konsulter, som ett led i effektiviseringsarbetet.

Nedskärningarna i Finland uppges ske i kontorsnätet på både privat- och företagskundssidan samt inom relaterade backoffice-funktioner.

Fackförbundet är kritiska mot Nordeas agerande. Bankens planer visar enligt fackförbundet återigen på okunnighet och arrogans mot finländska kunder och bankpersonal.

Enligt fackförbundet genomför Nordea planerna extremt snabbt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?