ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Börsmorgon

Nordea rasar efter uppgifter om penningtvätt

Storbanken Nordea går mot strömmen och tappar i den inledande måndagshandeln. Samtidigt är breda OMXSPI upp 0,4 procent medan OMXS30 avancerar 0,2 procent.

Börserna stiger generellt i Europa efter morgonens uppgång i Asien. Tyska DAX noteras upp 0,2 procent medan Parisbörsens CAC 40 avancerar 0,5 procent.

Nordea handlas ned 5,6 procenten kvart in i måndagshandeln efter beskedet att finska Yle kommer att sända ett program på måndagskvällen som berör penningtvätt och Nordea.

Även SEB handlas ned i den inledande måndagshandeln och tappar 0,4 procent. Swedbank har vänt till minus och handlas precis under nollan. Handelsbanken är ned knappt 0,1 procent.

Spelbolaget Evolution Gaming stiger 4,1 procent till 732 kronor efter att Kepler Cheuvreux höjt rekommendationen för aktien från behåll till köp med hönvisning till den starka rapporten för det fjärde kvartalet och goda utsikter för 2019.

Bland övriga storbolagsvinnare noteras Vitrolife, Nolato och Bravida som stiger mellan 1,7 och 1,8 procent vardera.

Forskningsbolaget Oasmia handlas upp 5 procent i volatil efter att bolaget meddelat en riktad nyemission om totalt närmare 23 miljoner aktier med en utspädningseffekt på 10,2 procent. Aktien tar därmed igen en del av fredagens tvåsiffriga tapp.

Listkollegan Starbreeze faller tillbaka efter fredagens återhämtning och tappar 5 procent i den inledande handeln.

Small cap-listade SSM tar igen fredagens tapp efter beskedet att bolaget stäms av ett 40-tal bostadsköpare i projektet Metronomen i Stockholm. Aktien handlas upp 8 procent till 10,5 kronor och är därmed tillbaka på torsdagens stängningskurs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer