1515

Nordea pekar ut ny utdelningsfavorit

Investmentbolaget Kinnevik plockas ut och ersätts av spelbolaget Kindred på Nordeas så kallade utdelningslista som baserar sig på tio svenska bolag på Stockholmsbörsen med hög direktavkastning och där Nordea har en positiv syn på aktien.

Bild:TT

Kindred beskrivs av Nordea som en aktie med en direktavkastning på goda 4 procent.

"Bolaget har en stabil balansräkning och en historik av generösa utdelningar. Bolaget har nyligen genomfört ett stort förvärv och även med fortsatt förvärvsaktivitet ser vi goda förutsättningar för bolaget att fortsätta skifta ut kassaflöden till aktieägarna", skriver Nordea.

Apropå Kinnevik skriver banken:

"Efter en kursuppgång på 22 procent på ett år har direktavkastningen pressats ned till 3,3 procent. Det innebär en direktavkastning i nivå med Stockholmsbörsens snitt, vilket är något för lågt för att platsa i Utdelningslistan."

Efter förändringarna i listan blir den genomsnittliga direktavkastningen i de tio aktierna 4,6 procent på de föreslagna utdelningarna för verksamhetsåret 2016. Det kan jämföras med Stockholmsbörsens genomsnittliga direktavkastning på 3,3 procent, uppger banken.

"Värt att notera är att allt fler bolag valt att dela upp sin utdelning i två delar, där hälften delas ut på våren och hälften på hösten", konstateras det i analysen.

På Nordeas utdelningslista återfinns Castellum, Holmen, H&M, Kindred, NCC, SEB, Stora Enso, Swedbank, Tele2 och Telia.

Nordeas utdelningslista publiceras minst en gång i kvartalet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?