1515
Annons

Nord- och Sydkorea öppnar samarbetskontor

Nord- och Sydkorea har öppnat ett samarbetskontor i Kaesong, på den nordkoreanska sidan av stilleståndslinjen mellan de två länderna.

I den nyinvigda byggnaden finns separata lokaler för de två ländernas representanter och ett gemensamt konferensrum.

Tanken är att komplexet ska effektivisera samarbetet efter det toppmöte mellan ledarna Moon Jae-In och Kim Jong-Un som äger rum i Pyongyang nästa vecka.

Säkerhetskoncern ber SL avsluta avtal

First North-listade säkerhetskoncernen Nordic Level har bett Trafikförvaltningen i Stockholm att inte förlänga bolagets avtal kring bevakningstjänster för Stockholms Lokaltrafik, SL. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Avtalet med SL har gett intäkter på 48 miljoner kronor för Nordic Level, men har inneburit en förlust. 

Avtalet inleddes i april 2019 och sträcker sig över fyra år med en option på ytterligare två år. SL har enligt Nordic Level beslutat att inte utnyttja optionen efter bolagets begäran. Det innebär att avtalet löpet ut 31 mars 2023. 

”Vi bedömer inte att vår kommunicerade omsättningstakt om 450 miljoner kronor per år kommer påverkas med anledning av avtalets upphörande”, skriver bolaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera