Annons

Nollresultat för Tobin Properties – föreslår ingen utdelning

Bostadsutvecklaren Tobin Properties rörelseresultat var 0,0 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2017 (9,7). Det gångna kvartalets intäkter summerade till 31,2 miljoner kronor (38,2).

Det framgår av bokslutet för 2017. Ingen utdelning till stamaktieägarna föreslås.

Det gångna helårets rörelseresultat var 53,7 miljoner kronor (48,2), mot en prognos i ett nyemissionsprospekt i december 2017 på runt 50 miljoner kronor.

"Rörelseresultatet påverkades negativt av vårt beslut att inte tillträda projektet Fjärdingen i Uppsala och positivt av en reavinst tack vare försäljningen av fastigheterna Gladan 5, 6 och 7", framhåller Erik Karlin i vd-ordet.

Bolaget sålde 13 bostäder på bindande avtal (14) i det fjärde kvartalet. Under det gångna kvartalet startade Tobin produktion av 148 bostäder (76). Antalet bostäder i pågående produktion uppgick vid årsskiftet till 493 stycken (406). Försäljningsgraden i pågående produktion var 65 procent (94).

Sett till värde tecknades bindande avtal om försäljning av lägenheter till en nivå på 48 miljoner kronor under kvartalet (108). Efter periodens utgång anges att bindande försäljningsavtal till ett värde om 10 miljoner kronor har tecknats.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?