Annons

Nokia skär ned i Frankrike

Telekombolaget Nokia väntas dra ned med 597 jobb i Frankrike fram till slutet av 2019, som en del i ett kostnadsbesparingsprogram inom koncernen på totalt 1,2 miljarder euro.

Nedskärningarna ska ske vid supportfunktioner inom Alcatel-Lucent och Nokia Solutions Networks France, enheter som totalt har 4 200 anställda i Frankrike, rapporterar Reuters.

Däremot väntas det inte bli några jobbförluster inom forskning och utveckling som är exkluderat i planerna.

Facken har kallat nedskärningarna för oacceptabla och efterfrågat ett möte med landets ekonomiminister.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?