Hoppa till innehållet

Annons

Nobina vinner två stora kontrakt i Stockholm värda 12,7 miljarder kronor

Bussoperatören Nobina vinner två stora kontrakt i Stockholm med satsning på elbussar. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Genom två nya kontrakt får Nobina utökat förtroende av SL att driva och utveckla kollektivtrafiken i Huddinge-Botkyrka-Söderort och i Nacka-Värmdö. Kontrakten innehåller till stor del elbussar, vilket blir första gången som elbussar introduceras i större skala i Stockholmsområdet. Båda avtalen har trafikstart i april 2023 och är sammanlagt värda 12,7 miljarder kronor under avtalstiden på tio år. Inga optionsår följer.

De två nya avtalen innebär att Nobina utökar sin verksamhet i Stockholm. Kontrakten innefattar 530 tursatta bussar vid trafikstart, där en stor andel är elbussar. I båda kontrakten tillkommer ytterligare tursatta elbussar under avtalstiden, där kontraktet i Huddinge-Botkyrka-Söderort får en ökning på 40 elbussar och avtalet i Nacka-Värmdö får en ökning på 70 elbussar. Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 29 oktober.

Nyhetsbrevet Di Mobilitet

Onsdag, eftermiddag

Gillar du att läsa om robottaxis, flygande bilar, elscooterbråk, cykling, smarta städer och mycket mer? Prenumerera på Di:s nyhetsbrev om Mobilitet.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera