1515

Nobina vinner två stora kontrakt i Stockholm värda 12,7 miljarder kronor

Bussoperatören Nobina vinner två stora kontrakt i Stockholm med satsning på elbussar. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Genom två nya kontrakt får Nobina NOBINA -2,47% Dagens utveckling utökat förtroende av SL att driva och utveckla kollektivtrafiken i Huddinge-Botkyrka-Söderort och i Nacka-Värmdö. Kontrakten innehåller till stor del elbussar, vilket blir första gången som elbussar introduceras i större skala i Stockholmsområdet. Båda avtalen har trafikstart i april 2023 och är sammanlagt värda 12,7 miljarder kronor under avtalstiden på tio år. Inga optionsår följer.

De två nya avtalen innebär att Nobina utökar sin verksamhet i Stockholm. Kontrakten innefattar 530 tursatta bussar vid trafikstart, där en stor andel är elbussar. I båda kontrakten tillkommer ytterligare tursatta elbussar under avtalstiden, där kontraktet i Huddinge-Botkyrka-Söderort får en ökning på 40 elbussar och avtalet i Nacka-Värmdö får en ökning på 70 elbussar. Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 29 oktober.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?