1515

Nobina slår förväntningarna

Bussbolaget Nobina redovisar ett resultat före skatt på 74 miljoner kronor för det andra kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2017 (107). Väntat enlig SME Direkt var 67,7 miljoner kronor.

Gashybridbuss som körs av Nobina.
Gashybridbuss som körs av Nobina.Bild:Nobina

Det framgår av kvartalsrapporten. Resultatet efter skatt blev 59 miljoner kronor (80). Väntat var 52,3 miljoner kronor. Resultatet per aktie uppgick till 0:68 kronor (0:91). Väntat var 0:59 kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 2.169 miljoner kronor (2.146), mot väntade 2.179 miljoner. Försäljningstillväxten uppgick därmed till 1,1 procent, att jämföra med en tillväxt på 8,3 procent under motsvarande period ett år tidigare.

Nobinas underliggande verksamhet fortsätter att utvecklas enligt plan, även om resultatet under bussoperatörens andra kvartal (juni-augusti) tyngdes av kontraktsmigreringar och omstrukturering av den interregionala verksamheten. Det konstaterar vd Magnus Rosén i halvårsrapporten.

Bolaget uppges nu gå in i en lugnare period där fokus ligger på rörelseeffektivitet.

Åtgärder inom Swebus har vidtagits till en kostnad av 15 miljoner i det andra kvartalet, och väntas enskilt ge en årlig effekt på 10 miljoner kronor.

Magnus Rosén noterar även att "lönsamheten i den nordiska kollektivtrafiken fortsätter att förbättras", och marknadens starka intresse för elbussar har under kvartalet resulterat i allt fler konkreta satsningar hos uppdragsgivarna, framför allt i Sverige och Norge.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?