Annons

Nobelpristagaren vill förbjuda bitcoin

Kryptovalutan bitcoin är bara framgångsrik till följd av möjligheterna att kringgå system och bristen på översyn, därför borde den förbjudas.

Det sade Nobelpristagaren Joseph Stiglitz, i en intervju med Bloomberg TV på onsdagen.

"Det fyller ingen socialt användbar funktion", sade han.

Joseph Stiglitz.
Joseph Stiglitz.Bild:Jesper Frisk

På onsdagen passerade kursen för första gången 10.000 dollar och handlas på onsdagseftermiddagen omkring 10.900 dollar.

"Det är en bubbla som kommer ge många människor många roliga stunder när det går upp och sen kommer det ner", sade Joseph Stiglitz.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?