Annons

Nobelpriset blir på 10 miljoner kronor

Nobelstiftelsen hade vid slutet av förra året 6.103 miljoner kronor i tillgångar. Jämfört med utgången av 2020 var det en ökning, då var tillgångarna 5.176 miljoner kronor.

Då de fastigheter som stiftelsen äger räknas bort uppgick kapitalet till 5.720 miljoner kronor, som stiftelsen fick en avkastning på 18,4 procent på.

Nobelstiftelsen har beslutat att prissumman för Nobelprisen ska vara 10 miljoner kronor i år, vilket är samma summa som i fjol.

Innehåll från PS ProviderAnnons

Digitala medarbetare frigör resurser – och lockar kompetens

Genom Robotic Process Automation och Intelligent Automation kan komplicerade processer i en verksamhet automatiseras.

De resurser som frigörs kan användas till mer värdeskapande uppgifter. 

– Tar man in denna typ av digitala medarbetare får man ett försprång gentemot sina konkurrenter och blir dessutom en attraktiv arbetsgivare, säger Pär Hedin, ansvarig för Intelligent Automation på PS Provider.

Intelligent Automation är en samling verktyg för att effektivisera administrativa processer. Dessa digitala medarbetare kan ges kognitiva förmågor för att kunna sköta en komplex process hela vägen från start till mål. 

– Då är den inte längre låst till regelstyrda processer utan kan hantera mer komplexa arbetsuppgifter och bland annat tolka ostrukturerad information. Detta innebär att användningsområdet för digitala medarbetare ökar dramatiskt, säger Pär Hedin.

Förutom att resurser frigörs, är ledtiderna kortare, säkerheten högre samtidigt som kostnadseffektiviteten förbättras. 

PS Provider är ledande i Sverige

PS Provider innehar en tätposition inom Intelligent Automation och företagets lösningar finns hos ett stort antal kunder i både privat och offentlig sektor.

Ett företag har dramatiskt kunnat förkorta ledtiderna för sina kunder när det gäller olika avtalsprocesser, från i genomsnitt två veckor till cirka två timmar. De har dessutom kunnat frigöra cirka 50 000 arbetstimmar per år.

Ett annat exempel är en Region. Här har man kunnat spara cirka 200 000 arbetstimmar per år genom att låta robotar ta över monotona administrativa arbetsuppgifter. 

– Våra lösningar leder till enorma produktivitetsförbättringar. När medarbetarna dessutom slipper tråkiga och monotona arbetsuppgifter leder det i nästa steg till ett ökat välbefinnande och väsentligt lägre frånvaro, säger Pär Hedin. 

PS Provider: Early adaptors kommer bli vinnare

En robot utrustad med kognitiva förmågor kan också agera kundsupport på ett mycket mänskligt sätt och till och med anpassa sitt bemötande efter motpartens sinnesstämning. Genom att koppla ihop en intelligent chatbot med digitala medarbetare som genomför arbetsuppgifter i de bakomliggande systemen kan hela flödet automatiseras.

– Allt pekar på att AI som automationsverktyg kommer att öka i framtiden. Genom att implementera Intelligent Automation i sin verksamhet redan nu kan hela organisationen samla på sig kunskap som kommer vara avgörande framöver. Dessa organisationer kommer vara attraktiva arbetsgivare och därmed framtidens vinnare, avslutar Pär Hedin.

Om PS Provider

PS Provider består av ett gäng grymma problemlösare som gillar att hjälpa företag och organisationer att prestera bättre genom processutveckling och smart utnyttjande av teknologi. Vi arbetar med Intelligent Automation och utnyttjar RPA, Machine Learning, conversational AI och Artificiell Intelligens för att designa och automatisera processer samt skapa framtidens organisationer.

Läs mer på psprovider.se 

 

Mer från PS Provider

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PS Provider och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera