Annons

Nintendo förlorar rättstvist – ska betala miljonskadestånd

Nintendo har förlorat en rättstvist i vilken bolaget anklagats för användning av otillåten teknik i sina handkontroller för spelkonsolen Wii. Det rapporterar BBC.

Den japanska speljätten måste betala 10 miljoner dollar, motsvarande 80 miljoner kronor, i skadestånd till bolaget bakom stämningen, iLife.

iLife är en tillverkare av medicinteknisk utrustning som skickade in en stämning på 144 miljoner dollar mot Nintendo 2013. I den gick man till attack mot Nintendo för att ha använt sig av motion sensing-teknik i Wii-kontroller som iLife hade patent på.

Nintendos självförsvar i frågan var att iLifes patent inte var tillräckligt specifika för att kunna omfatta hur Nintendo använde tekniken för rörelsesensorer i sina handkontroller.

Men enligt en domstol anses alltså iLife ha rätt medan Nintendo redan har meddelat att bolaget ska överklaga beslutet.

iLifes efterfrågade summa på 144 miljoner dollar var uträknad på en royalty på 4 dollar för samtliga 36 miljoner sålde Wii-konsoler.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?