Annons

Nilörngruppens organiska tillväxt 10 procent

Etikettsbolaget Nilörngruppen redovisar ett resultat efter skatt på 22,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (15,4). Resultatet per aktie uppgick till 1,93 kronor (1,35).

Rörelseresultatet blev 26,3 miljoner kronor (22,1), exklusive kostnader om 1 miljon för listbyte.

Omsättningen justerat för förvärv och valutaeffekter uppgick till 191 miljoner kronor (174) och den underliggande organiska tillväxten var 10 procent.

Konsoliderad nettoomsättning blev 179 miljoner kronor 8174).

Orderingången uppgick till 184 miljoner kronor (169), en ökning med 4 procent.

Styrelsen föreslår en höjd utdelning om 4,00 kronor per aktie (3,60).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?