Annons

Nilar minskar rörelseförlusten – lägre försäljning ”enligt plan”

Nilar, som utvecklar stationära energilagringssystem, redovisar ett rörelseresultat (ebit) på -58,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (-119).

Det framgår av delårsrapporten.

Nettoomsättningen under kvartalet uppgick till 1,8 miljoner kronor (7,2) och produktionen var 0 megawattimmar (3,3). Antalet sålda batterier var 480 (1.160).

”Enligt plan har Nilar minskat försäljningen av befintliga batterilösningar mot bakgrund av en uppgradering som är på väg att lanseras. Uppgraderingen är en viktig milstolpe i Nilars strategi för att kvalitetssäkra batteriets drift och funktion tillsammans med våra partners”, skriver bolaget.

Enligt vd Erik Oldmark innebar det andra kvartalet ett stort och viktigt steg framåt i genomförandet av Nilars strategi och affärsplan som presenterades tidigare i år.

”I resultatet ser vi nu effekterna av arbetet med vår omkostnadsstruktur och nu ligger fokus på att förbättra våra produkter enligt plan och att förbereda för att skala upp vår produktion och leverera nästa generations batterier från fjärde kvartalet”, skriver han i rapporten.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera