Annons

Nike höjer utdelningen för 16:e året i rad

Amerikanska sportvarumärket Nike höjer kvartalsutdelning till 20 cent per aktie, en ökning med 11 procent jämfört med tidigare 18 cent. Utdelningen hamnar nu på 0,80 dollar per aktie i årstakt, motsvarande en direktavkastning på 1,4 procent.

Det här är 16:e året i rad som bolaget höjer utdelningen. Nike har även ett pågående fyraårigt återköpsprogram på 12 miljarder dollar som startade 2015.

Bolaget grundades 1964 under namnet Blue Ribbon Sports och bytte namn till Nike 1971. Huvudkontoret finns i Beaverton i delstaten Oregon och bolaget har drygt 70.000 anställda. Börsvärdet är 93,4 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?