Nigeria har fått första vaccinleveransen

Nigeria har fått sin första leverans av vaccin mot covid-19 inom ramarna för det globala programmet Covax. Det folkrika landet har 200 miljoner invånare och fick inledningsvis 3,9 miljoner doser vaccin.

Foto:TT

Förhoppningen är att ta emot 84 miljoner vaccindoser före årets slut.

Nigeria är det tredje västafrikanska landet som tar emot vaccin från Covax och planen är att börja vaccinera vårdarbetare den 5 mars. Sedan tidigare har även Ghana och Elfenbenskusten tagit emot leveranser och kunnat inleda sina vaccinationskampanjer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?