Annons

Nibe köper kanadensiskt bolag

Nibe har köpt 65 procent av det kanadensiska bolaget FPI Fireplace Products, ett bolag verksamt inom braskaminer och öppna spisar för gas, ved och pellets.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget har cirka 380 anställda och en omsättning på 90 miljoner kanadadollar (cirka 600 miljoner kronor) med en rörelsemarginal på 13 procent.

Det kan jämföras med Nibes affärsområdet Stoves, där FPI kommer att ingå, som år 2015 omsatte 421 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 14,0 procent.

"Det känns helt rätt att även affärsområdet NIBE Stoves får en plattform på den nordamerikanska marknaden i likhet med våra två andra affärsområden", säger Nibes vd Gerteric Lindquist i pressmeddelandet.

De resterande 35 procenten av FPI omfattas av optioner och kan förvärvas i olika "rater" fram till år 2022, enligt Nibe.

FPI kommer att konsolideras i Nibe från och med 1 november 2016.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?