Annons

Nibe köper in sig i italienskt bolag

Värmeteknikbolaget Nibe har köpt 45 procent av aktierna i italienska ventilations- och luftkonditioneringsbolaget Rhoss. Nibe har också option på att förvärva de återstående 55 procenten av aktierna.

Rhoss har drygt 300 anställda och omsätter cirka 68 miljoner euro med en rörelsemarginal före avskrivningar på drygt 5 procent, framgår av ett pressmeddelande. Cirka 45 procent av omsättningen kommer från den italienska hemmamarknaden medan resterande del säljs till i huvudsak övriga marknader i Europa.

Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade delen av verksamheten kommer att utgöra en ringa del av Nibe NIBE B +0,84% Dagens utveckling -koncernen, skriver Nibe.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?