Annons

NGM-listade gruvbolagets vd lämnar bolaget

NGM-bolaget Sotkamo Silvers vd Paul Johnsson har beslutat att lämna bolaget. Finlandschef Erkki Kuronen har därför utsetts till ny vd med omedelbar verkan. Han kommer samtidigt att fortsätta i sin tidigare position som vd för finländska Sotkamo Silver och hans anställningsort kommer att vara i Sotkamo.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erkki Kuronen har cirka 15 års erfarenhet från ledarpositioner inom gruvindustrin, uppges det.

”Nu när produktionen i Silvergruvan har stabiliserats och fokus för bolagets verksamhet är i Finland, ser jag det här som ett naturligt steg”, säger styrelseordförande Eeva-Liisa Virkkunen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?