ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Nextjet går i konkurs

Flygbolaget Nextjet AB och Nextjet Sverige AB ansöker om konkurs, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Från och med klockan 13.00 i dag ställs samtliga flygningar med Nextjet in.

"Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid", kommenterar vd Magnus Ivarsson i pressmeddelandet.

På sin Facebook-sida skriver bolaget att kunder som bokat som bokat en resa ska vända sig till sin resebyrå eller kortutgivare. 

"Vår kundtjänst håller tills vidare stängt", skriver Nextjet som uppmanar passagerare att inte åka till flygplatserna. 

Nextjet har 16 flygplan, 330 anställda och flyger till 17 destinationer. Bolaget har nischat in sig på mindre flygplatser som Hemavan, Halmstad och Gällivare.  

Bolaget har gjort stadiga förluster de senaste åren.

I fjol räddades bolaget av en nyemission och en flygplansförsäljning som gav bolaget totalt 70 Mkr.

Bolaget fick samtidigt in nya ägare i form av Air Åland, Alandia Air och österbottniska Solving och Herrfors. 

Även vd Magnus Ivarsson är ägare i bolaget.

Enligt den senaste offentliga årsredovisningen, den för 2016, omsatte flygbolaget 506 Mkr och gjorde en förlust på drygt 21 Mkr.

"Nyemission, aktieägartillskott och ägarlån om totalt ca 30 msek har skapat nödvändigt utrymme för att hantera den likvida situationen", skrev bolaget i årsredovisningen för 2016.

Di har sökt vd Magnus Ivarsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer