Hoppa till innehållet

Annons

Next-sensor lanseras i resväska

Norska Next Biometrics, det fingersensorbolag där Hexagon-vd:n Ola Rolléns privata investeringsbolag Greenbridge är största ägare, finns med i vad bolaget beskriver som världens mest avancerade resväska.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Inbyggt i väskan finns, förutom en fingeravtryckssensor från Next i väsklåset, en sändare som meddelar ägaren när väskan anlänt till bagagebandet, och ett alarm som ljuder om någon försöker stjäla väskan. Vidare finns GPS-baserad spårningsutrustning, inbyggd våg ("med exakt vikt"), smartphoneladdare och högtalare med bluetooth.

"Det här är en innovativ lösning som visar på vilken kreativitet som finns där ute", säger Nexts vd Ritu Favre i pressmeddelandet och talar om en "lång svans" av produktidéer ute i världen som inkluderar fingersensorer.

Liknande väskor har tidigare beskrivits, exempelvis av Daily Mail år 2015. Vilken tillverkare Next nu avser framgår inte av torsdagens pressmeddelande, men franska Delsey kommer enligt sin hemsida att till hösten börja sälja väskor med åtminstone några av de finesser Next nämner.

 

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera