1515
Annons

Nexstim: Pandemin kan påverka pilotstudien kring depression

Medicinteknikbolaget Nexstim uppger i en uppdatering av pilotstudien kring allvarlig depression på Kuopios universitetssjukhus att behandlingen av studiens patienter har påbörjats enligt planen, och att flera patienter har slutfört behandlingen.

”Nexstim uppskattar emellertid för närvarande att behandlingen av vissa patienter kommer att fortsätta under det första kvartalet 2021. Företaget utvärderar kontinuerligt utvecklingen av pandemin, och om situationen blir märkbart värre kan det påverka patientrekryteringar och -behandlingar”, skriver medicinteknikbolaget i ett pressmeddelande.

Resultatet blir tillgängligt när det är klart, är budskapet fortfarande.

Pilotstudien avser användningen av det kortare iTBS-protokollet vid behandling av allvarlig depression med Nexstim NBT System. Bolaget uppger sig vara nöjda med pilotstudiens förlopp i de nuvarande extrema omständigheterna som orsakas av covid-19-pandemin.

Nexstim meddelade den 22 september att pilotstudien börjar och uppskattade att patientbehandlingarna i studien med tio patienter skulle vara slutförd i slutet av 2020. 


Aktiechefen: Bolagen att köpa nu

Carnegies aktiechef tror att kortsiktiga vinnare finns i den pressade tillväxtsektorn. 

Med bara tre veckor kvar av Di:s aktietävling tipsar Karl Hedberg om vilka aktier han skulle plocka in i en slutspurt.

Carnegies aktiechef Karl Hedberg.
Carnegies aktiechef Karl Hedberg.Foto:Juliana Falldin

Bara tre veckor återstår av Di:s aktietävling Drömportföljen där profilen ”Rimmen” för närvande leder med hjälp av veckans rapportvinnare som läkemedelsbolag Calliditas och spelbolaget Embracer. Hack i häl finns ”Me@petterhansson.se” med innehav som klättrande molnkommunikationsbolaget Sinch samt oljebolagen Africa Oil och Enquest. De båda översta portföljerna har på fredagseftermiddagen en totalavkastning på drygt 30 procent vardera.

Inte riktigt lika bra går det för sparprofilen Claes Hembergs drömportfölj, eller ”mardrömsportfölj” som han skämtsamt kallar den. Portföljen ligger på den undre halvan av startfältet, som består av drygt 20.000 portföljer, och har en avkastning på minus 12 procent.

”Man kan konstatera att industribolagen går bra på börsen medan konsumentbolagen går dåligt som till exempel Thule. Men det handlar ju inte om att Thule som bolag gått dåligt utan att börsen gått dåligt. Där blandar man ofta ihop korten. Man måste titta på bolagen och sen kan börsen ha sina dagstemperaturer upp och ner - och det får man leva med”, säger han.

Även ljudboksbolaget Storytel tynger Claes Hembergs portfölj med en nedgång på omkring 20 procent sedan tävlingens start den 4 april. 

”Bolaget har precis som Sandvik eller Kry rationaliserat om sin organisation och det kan man som tillfällig börshaj tycka är jobbigt - eller så tänker man att man ska äga aktien länge och då är en omrationalisering något positivt, ett sundhetstecken.”

Värmepumpsbolaget Nibe och kylkoncernen Beijer ref är andra favoriter Claes Hemberg har i sin drömportfölj som också speglar sparprofilens privata portfölj. Båda bolagen har varit högt värderade under 2021, mycket på grund av sin gröna stämpel, men har kommit ner en hel del i värdering under våren. Här ser Claes Hemberg Nibe som särskilt attraktiv.

”Om du har pengar, så kan man absolut gå in nu. Även Beijer ref har varit dyrare historiskt och levererar, men är inte lika starka som Nibe.”

Men med bara några kvar i aktietävlingen är nämnda bolag inga vinnaraktier, tror Carnegies aktiechef Karl Hedberg.

”En del av de här aktierna är jätteintressanta långsiktigt, speciellt de som spelar på miljötrenderna och som nu har börjat komma ner. Men jag ser en risk att de kan fortsätta pressas litegrann. Jag tror till exempel att Nibe är en sådan aktie som fortsatt kan ha kortsiktig motvind”, säger han.

På kort sikt finns vinnaraktierna i den pressande tillväxtsektorn, tror han och nämner Sinch, medicinteknikbolaget Bico samt samtalsidentifieringsbolaget Truecaller.

Om veckans positiva börstrend håller i sig i kombination med något lägre långräntor gynnas den här typen av bolag extra, resonerar han:

”Sinch är jätteintressant men Bico tror jag också har en jättepotential. De har lite interna stökigheter som de måste få ordning på innan investeraren hittar tillbaka. Även Truecaller är en aktie som också ser jätteintressant ut”.

Utöver de tre bolagen hade Karl Hedberg plockat in byggjätten Skanska och fönstertillverkaren Inwido i sin drömportfölj.

”Jag hade kompletterat med de här mer traditionella och lågt värderade bolagen. Får vi en mer normal återhämtning nu kommer de här bolagen klara sig bra.”

 

 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?