1515
Annons

Nexam ökade omsättningen – men negativt nettoresultat

Plastbolaget Nexam redovisar ett resultat efter skatt på -0,5 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (-0,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:00 kronor (-0:01).

Nettoomsättningen steg till 52,5 miljoner kronor (41,7).

”Vi inleder året med att fortsätta växa enligt plan. Den största tillväxten är inom PET-skum. Vi bedömer att PET-skum kommer vara bolagets försäljningsmässigt starkaste område under en överskådlig framtid, även om vi förväntar oss att andra plattformar kan nå liknande kommersiella framgångar”, skriver vd Johan Arvidsson i delårsrapporten.

Det justerade ebitda-resultatet blev 2,1 miljoner kronor (2,3) medan rörelseresultatet landade på -0,5 miljoner kronor (-0,2).

”Vi har lagt en del resurser på att göra justeringar inom supply chain för att få ett bättre flöde långsiktigt. Detta medför i sin tur ökade kostnader i kvartalet. På sikt kommer förändringarna att gynna bolaget och är en förutsättning för att vi ska kunna leverera i en tid av kraftig tillväxt”, uppger Nexam NEXAM +2,28% Dagens utveckling -chefen.

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera