1515
Annons

Nexam minskar förlusten

First North-bolaget Nexam, som utvecklar lösningar för att förbättra egenskaper och prestanda i flera typer av plaster, hade en nettoomsättningen på 27,6 miljoner kronor (4,6) under det andra kvartalet 2018.

Ebitda-resultat för kvartalet var -0,5 miljoner kronor (-5,2).

Resultat per aktie efter utspädning uppgick till -0:04 kronor (-0:09).

Jämfört med årets början uppgick likvida medel till cirka 69 miljoner kronor (86).

Kassaflödet för den löpande verksamheten i kvartalet uppgick till -2,3 miljoner kronor (-4,8).

Vad gäller utsikter noterar bolaget att tredje kvartalet brukar uppvisa något lägre volymer på grund av den då infallande semesterperioden i Europa.

"Många av våra kunder genomför planerade produktionsstopp för semestrar och underhåll under sommaren, varför även vi kommer att utföra nödvändiga underhålls- och ombyggnadsarbeten i produktionen under några veckor. Det säkerställer full produktionskapacitet under det kommande året. Ser man till försäljningen över en rullande tolv månaders period så förväntar vi oss dock en fortsatt tillväxt", säger vd Anders Spetz i rapporten.

I syfte att stärka marginalerna ytterligare inom volymsegmentet har Nexam initierat ett inköpsprojekt med målet reducera materialkostnaden för bolagets produkter genom hela produktionskedjan. 

"Materialkostnaden står för en betydande del av den totala produktionskostnaden inom vår bransch och varje reducerad inköpskrona går rakt ner i resultatet på sista raden", kommenterar Anders Spetz. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?