Annons

Nexam får order från Kina

Plastbolaget Nexam har fått en order värd cirka 1 miljon kronor från Bohai Chemicals i Kina, enligt ett pressmeddelande. Ordern bär också med sig potential för ytterligare order på cirka 4 miljoner, skriver Nexam.

Nexams orderprognos avser leveranser under första och andra kvartalet 2020 och gäller material för PET-skum för helt nya kunder på den kinesiska marknaden. Bohai Chemicals är Nexam Chemical NEXAM -1,73% Dagens utveckling s distributör i Kina och PET-beställningarna har kommit från kunder inom vindkraftsindustrin.

Bolagets vd, Johan Arvidsson, förväntar sig att Nexam ska kunna ”växa vidare i ett högt tempo” i Kina och menar att det dessutom är tillfredställande att ha fått ordern under en tid då det allmänna intrycket är att Kina ”helt har stannat” till följd av utbrottet av coronavirus.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?