1515

New York: Trumps skatteplan dämpade börshumöret

De ledande börserna i USA var nästintill oförändrade på onsdagen sedan Donald Trump presenterat sin skattereform.

De ledande USA-börserna stängde samtliga nära nollstrecket på onsdagen sedan Donald Trump presenterat sin skattereform.

Vid stängning noterades S&P 500 för en nedgång om 0,1 procent till 2.387-nivån. Dow Jones hade backat med lika mycket till 20.978 och tekniktunga Nasdaq var oförändrat vid 6.025.

I den skattereform som presenterades av Vita huset på onsdagskvällen föreslås en sänkning av bolagsskatten från 35 till 15 procent. Administrationen är fast besluten om att få igenom reformen i år, sade finansminister Steven Mnuchin under presskonferensen.

Donald Trumps löfte om betydande skattesänkningar har fått marknaderna att rusa sedan årsskiftet, men på sistone har uppgångarna börjat mattas av i brist på tydlighet från Donald Trump och sedan hans hälsovårdsreform misslyckats.

Fyra av S&P 500 elva sektorer handlades i positivt territorium. Telekom och hälsovård fanns bland de bäst presterande medan fastigheter hittades på minus.

På bolagsfront fortsatte rapporterna att flöda in.

United Technologies steg med 1,1 procent sedan teknikkonglomeratet redovisat en kvartalsvinst över förväntan.

Boeing rörde sig i motsatt riktning med en nedgång om 1,0 procent sedan flygplanstillverkarens omsättning minskat under perioden.

Inte heller konsumentvarugruppen Procter & Gamble lyckades avancera på sin rapport som i mångt och mycket var i linje med marknadens uppskattningar. Aktien backade med 2,5 procent.

Twitter avslutade däremot 8 procent högre. För perioden redovisade bolaget en justerad vinst per aktie om 0:11 dollar, vilket var klart bättre än väntade 0:01 dollar per aktie. Dessutom var antalet användare fler än konsensusprognosen.

Vidare fick den mexikanska peson, den kanadensiska dollarn och bolag som förlitar sig på gränsöverskridande handel sig en törn på spekulationer om att Trumpadministrationen är nära att skrota frihandelsavtalet Nafta. I en artikel skriver Politico att administrationen förberett ett utkast för att dra tillbaka handelsavtalet, vilket inte har bekräftats av det Vita huset.

Efter börsstängning väntas rapport från Elektas konkurrent Varian.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var 3 punkter lägre vid 2,30 procent.


Innehåll från TaniumAnnons

Skaffa full visibilitet i företagets nätverk – med Tanium

Enligt beräkningar kommer det vid 2025 att finnas 75 miljarder endpoint-enheter uppkopplade till företagsnätverk. Detta ställer komplexa krav på hantering och skydd av verksamhetskritiska data. Trots detta finns det stora brister hos många företag vad gäller endpoint-hantering, säkerhet och visibilitet. 

Läs mer om utmaningarna med endpoint-säkerhet

Sedan Tanium startades av far och son 2008, har företaget arbetat utifrån en enda målsättning; att utveckla och förädla ny arkitektur som möjliggör bättre nätverksvisibilitet och enklare och säkrare hantering av verksamhetskritiska data. I takt med att distansarbete och antalet endpoint-enheter ökar blir detta en affärsavgörande fråga för många företag. 

– Tanium är en plattform för klientadministration som är inriktad på hantering av Säkerhet, Risk & Compliance och IT Operations utifrån samma datakälla med endast en klient och väldigt lite infrastruktur. Plattformen är baserad på öppna API:er och kan kompletteras med moduler efter behov så kunden kan växa med Tanium och dessa moduler. Det spelar ingen roll om man har sina klienter och/eller servrar on-premise eller i molnet – med Tanium kan man managera dem i nästintill realtid, med full visibilitet och minimal infrastruktur, berättar Arash Serpoushan, regionchef för Norden och Baltikum.

Vad omfattar Tanium?  

Kontrollerar viktiga parametrar

Med andra ord möjliggör Tanium komplett kontroll och översikt på var alla enheter finns samt vilka som har åtkomst till nätverket och använder enheterna, oavsett om det rör sig om 100 eller en miljon endpoints. Dessutom visar plattformen hur enheter och användare möter företagens säkerhetsstandarder vad gäller exempelvis patchning, installerade mjukvaruprogram och användarrättigheter. 

– Detta är ovärderlig information. I våra samtal med kunder ser vi att företag har mellan 10 och 15 procent fler enheter som kopplar upp sig mot nätverket än vad de ansvariga tror. Har man då 50 000 enheter i sitt nät, kan det röra sig om 7 500 extra maskiner – en enorm säkerhetsrisk. Tanium bryr sig inte om var användarna sitter; har de tillgång till internet kontrollerar plattformen samtliga viktiga parametrar innan de släpps in på nätverket, betonar Peter Lamber, ansvarig för Taniums ekosystem av partners.

Se Tanium in action 

Behöver bara 15 sekunder

Tanium utmärker sig dock på ytterligare vis. Plattformen fungerar som ett övergripande paraply, vilket omfattar företagets existerande infrastrukturer och verktyg. Därmed samlas automatiskt all data från samtliga verktyg i ett och samma gränssnitt – på 15 sekunder. 

– Med traditionella strukturer kan det i värsta fall ta dagar, eller till och med veckor, att få den information man efterfrågar. Med Tanium får man snabbt tag på det man behöver och kan uppdatera lika snabbt tillbaka, så att man motverkar risken för datasilos. Det säger sig självt att detta innebär en stor fördel, inte minst då man säkerställer att beslut fattas utifrån korrekta och aktuella data, betonar Arash.

Detektera, agera och stoppa

Möjligheten att snabbt visualisera och accessa relevant information innebär således omfattande vinningar för företag – plattformens automatiserade funktioner, i kombination med ett gemensamt gränssnitt och den minimala infrastrukturen, bidrar till en värdefull samsyn bland medarbetarna och därutöver till att livslängden på företagets enheter förlängs avsevärt. 

– Detta medför en kraftig förenkling av IT-miljö och processer, som ger förmågan att inte bara detektera, utan också agera och stoppa incidenter. Detta är ett vinnande koncept, något som bevisas av att efterfrågan på våra lösningar har ökat kraftigt det senaste året. Vi har också utökat vår personalstyrka från 6 personer till 11 personer under året som gått, så det är en spännande utveckling, avslutar Peter.

Läs mer om Tanium här 

Eller kontakta Exclusive Networks. 

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. 

Låt Exclusive Networks vara din startpunkt – vi hjälper dig! 

 

Mer från Tanium

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tanium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?