Annons

New York Times aktie rusar efter digitalt lyft

The New York Times aktie rusar på Wall Street. Ett lyft för onlineförsäljningen drar upp den amerikanska tidningskoncernen The New York Times intäkter och resultat mer än väntat.

Tidningskoncernens intäkter under fjolårets fjärde kvartal steg med 10 procent till 484,1 miljoner dollar. Och rensat för engångsposter blev det en vinst per aktie på 39 cent, vilket var mer än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en vinst på 29 cent per aktie.

På Wall Street blev det stående ovationer, med ett kurslyft på uppåt 9 procent i den inledande handeln på New York-börsen.

Högre kostnader och dyra pensionsuppgörelser resulterade i en nettoförlust på 57,8 miljoner under fjärde kvartalet, mot vinsten på 37,6 miljoner dollar ett år tidigare.

Men det marknaden tog fasta på i bokslutet för 2017 var den tydliga växlingen mot en mer digitalt baserad affär. De digitala annonsintäkterna lyfte med 8,5 procent, medan papperstidningarnas annonsintäkter sjönk 8,4 procent.

Totalt innebär det att tidningens digitala annonsintäkter nu utgör cirka 46 procent av The New York Times sammanlagda annonsintäkter.

Antalet digitala abonnenter ökade med 157 000 under fjärde kvartalet, vilket lyfte antalet abonnenter till drygt 2,5 miljoner


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?