Annons

New York: Svenske rivalen backar

Några timmar in i torsdagshandeln låg USA-börserna kring nollan varför de senaste dagarnas rally hade pausat. Rapportfloden har varit blandad, och investerare fortsätter bevaka nyhetsflödet kring Donald Trump.

Runt klockan 18.15 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,2 procent till nivån 20.109. S&P 500 var oförändrat vid 2.297. Nasdaq Composite var oförändrat vid 5.656.

"Dagen kommer kretsa kring rapporter och att Dow Jones nått milstolpen 20.000, delvis tack vare starka bokslut. Visst är det så att Trumps initiativ bidragit till börsuppgången men fundamenta är fortsatt starka", sade Peter Cardillo, chefmarknadsekonom vid First Standard i New York, till Reuters.

Senaste nytt kring Donald Trump är att Mexicos president ställt in nästa veckas möte med presidenten. Beslutet att bygga en mur mot landet, som Mexico skulle betala för, hotar en av världens största bilaterala handelsförbindelser. Börsen i Mexico sjönk hastigt till minus 2,5 procent.

På rapportfronten steg Ebay nära 6 procent efter att företagets omsättning ökat med över 3 procent under årets sista kvartal.

Caterpillar, som till delar konkurrerar med Volvo, Sandvik och Atlas Copco, var inte lika lyckosamt med minus 1,1 procent. Försäljningen var under förväntan och bolaget justerade ner sin intäktsprognos för 2017 något.

Efter torsdagens börsstängning ska giganter som Intel, Google, Microsoft och Starbucks skaka hand med verkligheten genom att öppna sina böcker för det fjärde kvartalet.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 1 punkt till 2,53 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?