1515

New York: Svajig start i korten

Terminerna för USA-börserna noterades marginellt över nollstrecket inför onsdagens handelsstart, efter att två dagars nedgångar i S&P 500-indexet signalerat ett hack i den positiva trendkurvan.

Investerare tog också fasta på sysselsättningsstatistiken från ADP Employer Services, som presenterades före börsöppningen. Den starka siffran kan ge viss vägledning inför fredagens officiella jobbrapport.

Eftersom marknadsaktörerna redan prisat in en hög sannolikhet för att Federal Reserve höjer räntan nästa vecka, ledde statistiken inte till någon större reaktion i börsterminerna. Marknadsräntorna tickade upp ett par punkter.

Vid 15-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex, S&P 500-terminen och tekniktunga Nasdaq 100 stigit med 0,1-0,2 procent, jämfört med tisdagens stängning.

På tisdagen var stämningen på Wall Street håglös och alla ledande index stängde på måttliga minus. Donald Trump twittrade ut nya löften om lägre medicinkostnader för folket, vilket satte press på läkemedels- och bioteknikaktier.

I onsdagens Asienhandel sågs inga större rörelser och indexen stängde på båda sidor om nollstrecket - Tokyo på minus och Hongkong på plus. De flesta större Europabörser steg under onsdagen med undantag för London.

Oljepriset backade och WTI-terminen noterades under 53 dollar. Onsdagens officiella lagerstatistik från USA, som presenteras klockan 16.30, väntas visa på en lagerökning för nionde veckan i rad.

På makrofronten visade ADP:s rapport att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 298.000 personer i februari. Det var klart högre än marknadsaktörernas förväntningar om en ökning på 189.000 personer, enligt Bloomberg News enkät.

Konsensusprognosen inför fredagens officiella arbetsmarknadsrapport pekar mot att antalet sysselsatta totalt ska ha ökat med 190.000 i februari jämfört med månaden före och där den privata sektorn spås stå för hela ökningen.

Bland enskilda aktier i den amerikanska förhandeln rasade detaljhandelsbolaget Express drygt 11 procent, efter att ha kommit med en svag prognos för det första kvartalet och en dålig rapport för det fjärde kvartalet.

Caterpillar, som bland annat är verksamt inom anläggningsmaskiner och är en konkurrent till AB Volvo, gick ned drygt 2 procent. Enligt New York Times anklagas bolaget i en myndighetsrapport för skatte- och bokföringsbrott. I förra veckan blev det känt myndigheter genomfört razzior mot bolagets kontor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?