Annons

New York: Storbanker lyfter

Några timmar in i fredagshandeln låg USA-börserna fortsatt på plus vilket motsvarade öppningen. Positiva bankrapporter gav stöd samtidigt som teknikaktier också hade luft under vingarna.

Runt klockan 18.15 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till nivån 19.896. S&P 500 hade stigit 0,2 procent till 2.275. Nasdaq Composite steg 0,6 procent till 5.579.

Bankaktier, som tillhörde 2016 års vinnare, startade rapportsäsongen i en positiv andra med bland annat JP Morgan på plus 0,8 procent efter att ha stigit cirka 50 procent på ett år. Resultatet var 24 procent högre än motsvarande period i fjol samtidigt som intäkterna från obligationshandeln steg mer än väntat.

"Den amerikanska ekonomin ser ut att bygga momentum. Det finns möjligheter för bra rationella och genomtänkta policybeslut som kan driva tillväxten", sade Jamie Dimon, JP Morgans vd, enligt Bloomberg News.

Bank of Americas vinst var också något högre än väntat, främst tack vare kostnadsbesparingar. Att intäkterna inom obligationshandeln inte nådde upp till estimaten kan ha hållit tillbaka aktien som steg 0,5 procent.

Starkast utvecklades Wells Fargo med en uppgång om 1,8 procent efter att banken, som har stort fokus på privatpersoner, slagit vinstförväntningarna med knapp marginal.

De samlade vinsterna för bolagen inom S&P500 väntas ha stigit med 5,7 procent under det fjärde kvartalet, överlag hjälpta av finansaktier, enligt estimat från Reuters.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 4 punkter till 2,40 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?