1515

New York: Snap nära nytt aktieras

Terminerna på de amerikanska börserna var upp något inför den sista handelsdagen i juli, en månad som ser ut att bli den näst starkaste hittills i år.

Klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,3 procent, samtidigt var terminen för det bredare S&P indexet upp 0,2 procent. Tekniktunga Nasdaq såg ut att öppna upp 0,3 procent.Aktien Snap, bolaget bakom meddelandeappen Snap, står inför en turbulent handelsdag när New York-börsen öppnar på måndagen.

Aktien Snap, bolaget bakom meddelandeappen Snap, står inför en turbulent handelsdag när New York-börsen öppnar på måndagen.

Sett utifrån förhandeln på de amerikanska börserna, en speciell handelsperiod före börsöppningen, kostar aktien nu 13:40 dollar vilket är en nedgång på 3,0 procent från fredagens stängningskurs på 13:81 dollar. Det är också klart lägre än Snaps initiala teckningskurs på 17 dollar.

Marknaden är ängslig över att de investerare som köpte in sig i aktien vid börsnoteringen kommer att ta första bästa chansen att dumpa sina aktier. Detta eftersom en så kallad lock-up-period, alltså tiden som en investerare är förpliktigad att behålla sina aktier löpte ut i dag för somliga investerare. Ända fram till mitten av augusti kommer även andra aktieägare tillåtas att sälja sina aktier.

Snap-aktien har redan haft en gungig resa ända sedan börspremiären i mars och under perioden har börsvärdet rasat från 24 miljarder dollar till 16,3 miljarder.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?