Annons

New York: Små rörelser i börsöppningen

New York-börserna öppnade med mycket små rörelser under onsdagen efter rekordnoteringarna tidigare under veckan. I nyhetsflödet syntes rapporter om att Donald Trumps rådgivare har levererat en förslagslista med kandidater till ny fed-chef.

Vid 17-tiden var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till nivån 22.663. Det bredare S&P 500 låg stilla vid 2.535. Nasdaqs kompositindex backade 0,1 procent till nivån 6.528.

Dessutom sjönk antalet anställningar i den privata sektorn 135.000 i september, vilket var helt i linje med förväntningarna. Utfallet för månaden innan låg på plus 237.000.

På aktiefronten sågs stora rörelser bland läkemedelsbolagen. Mylan avancerade 20 procent medan Teva i sin tur föll 14 procent på beskedet att Mylan fått godkänt i USA för att sälja det första generiska preparatet av Tevas toppsäljande ms-preparat Copaxone.

Tesla handlades upp 2,6 procent till 357 dollar. Nomura har inlett bevakning av elbilsleverantören med en köprekommendation och en riktkurs på 500 dollar.

Google väntas vid ett lanseringsevenemang i San Francisco på onsdagen visa sina nya smartphones Pixel 2 och Pixel 2 XL, vid sidan av en ny "Home mini"-högtalare och en "Pixelbook" laptop.

Teknikjätten Apple handlades ned 1 procent efter nya uppgifter om att Iphone X försenas. Enligt sajten Brightwire kan den nya flaggskeppsprodukten försenas till i december, från att ursprungligen ha varit tänkt att börja säljas i november.

Nyheter om krav från EU tyngde också Apple och Amazon. EU-kommissionen har slagit fast att Luxemburg gett Amazon omkring 250 miljoner euro i olagliga statsstöd i form av skattefördelar. EU stämmer också Irland för att landet inte har krävt tillbaka olagliga statsstöd på 13 miljarder euro från Apple.

Office Depot tappade 17 procent efter en vinstvarning för helåret 2017.

Pepsi sjönk 0,3 procent efter att läsktillverkaren presenterade ett svagare resultat än förväntat.

Konsensusprognosen inför fredagens officiella arbetsmarknadsrapport pekar mot att antalet sysselsatta totalt ska ha ökat med 80.000 i september jämfört med månaden före, med en ökning på 74.000 i privat sektor.

Senare på onsdagen, klockan 21.15 svensk tid, talar Fed-chefen Janet Yellen om community banking.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera