Annons

New York siktar på att få Amazons nya huvudkontor

New York är redo att ta upp kampen om att bli det andra huvudkontoret för Amazon, enligt Alicia Glen som är vice ansvarig för bostäder och den ekonomiska planeringen i storstaden. Det rapporterar Bloomberg News.

Bild:TT

I en intervju med nyhetsbyrån uppgav Alicia Glen att New York stad vore ett jättebra alternativ för ett andra huvudkontor främst på grund av det stora branschutbudet.

New York erbjuder idag tillgång till olika branscher som Amazon vill in på, däribland reklam, media, mode, mat och finans.

”För ett företag som Amazon som vill vara i alla dessa sektorer måste de tänka att det här är ett bra ställe att sätta ned sina rötter i för det nästa halva århundradet”, sade Alicia Glen.

New York hoppas också kunna locka till sig Amazon genom att hänvisa till att staden funkar bra som ett säte för IT-jättar. Bästa exemplet idag är Google som har 5 000 anställda på Manhattan.

New Yorks intresse kommer efter att samma nyhetsbyrå förra veckan uppgett att Amazons högsta chefer överväger Boston. Det som gör staden till favorit är bland annat de ledande toppuniversiteten Harvard University och Massachusetts Institute of Technology, MIT. Dessutom finns det direkta flygförbindelser med huvudkontoret i Seattle och huvudstaden Washington D.C.

Amazon har sagt att ett andra huvudkontor kommer att innebära en investering på fem miljarder dollar och leda till 50 000 skapade jobb under de kommande 15 till 17 åren. Det andra huvudkontoret kommer att ligga någonstans i Nordamerika.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?