1515

New York: Oro i omvärlden skrämmer aktiehandlarna

Den inledande nedgången i New York hade förstärkts efter ett par timmars handel, allt eftersom den geopolitiska oron tycktes gripa tag i marknadsaktörerna. Traditionella tillflyktstillgångar som guld och statspapper blev dyrare, och volatilitetsindex steg.

Strax efter klockan 18 var Dow Jones- och S&P 500-indexen båda ned cirka 0,4 procent, medan Nasdaq Composite backade 0,5 procent.

Rapportperioden nalkas, med tre storbanker ut på banan på torsdagen, men marknaden tycks för närvarande fokusera på geopolitik, exempelvis spänningar i Syrien och Nordkorea samt kommande val i Europa och framför allt Frankrike. Donald Trumps ansträngningar för att få igenom sin skattepolitik och hastigheten med vilken Federal Reserve vill höja sin styrränta är andra element som grumlar bilden.

"Det här kan visserligen vara en andhämtningspaus inför ännu en uppgång, men investerarna är alltjämt 'bullish'. Fundamendalt tror jag trots allt att värderingarna nu, på grund av kommande åtstramning av penningpolitiken, börjar få betydelse", skrev Peter Boockvar, chefsmarknadsanalytiker vid Lindsey Group, i en not som Bloomberg News återgav.

Sektorvis syntes riskaversion i form av att industri- och råvarubolag låg i botten med nedgångar på uppemot 1 procent, medan konsumentstapelvaror var enda sektor på plus i Dow Jones-indexet. Bankerna var ned cirka 0,6 procent.

På bolagsnivå steg Delta Airlines 1,4 procent efter att ha rapporterat ett justerat resultat per aktie på 0:77 dollar, bättre än väntade 0:75 dollar.

Den amerikanska tioårsräntan var i princip oförändrad vid 2,29 procent.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?