Annons

New York: Oljejättar tynger

Konjunkturkänsligt vägde på de amerikanska börserna som startade onsdagshandeln i rött. Investerare fortsatte att bevaka inkommande rapporter i en session som var tunn på makrohållpunkter.

Vid klockan 16.30 noterades Dow Jones Industrials 0,3 procent ned till 20.035. S&P 500 sjönk 0,2 procent till 2.288. Tekniktunga Nasdaq minskade 0,2 procent till 5.659.

Råoljan föll till sin lägsta nivå på tre månader efter att data visat på en oväntat stor lageruppgång föregående vecka. Enligt marknadsbedömare har det den senaste tiden funnits en oro bland investerare kring ökad amerikansk oljeproduktion. Bland annat har antalet oljeriggar ökat kontinuerligt sedan mitten av 2016. Energi var den sämst presterande sektorn i S&P500, Exxon retirerade nära 2 procent.

På räntefronten fortsatte den amerikanska 10-åringen ned med 5 punkter vilket var tredje dagen i följd med fallande ränta. Bank drabbades tydligt med JP Morgan, Morgan Stanley och Bank of America samtliga ned över 1 procent vardera.

Vidare tappade Gilead 9 procent efter att läkemedelsbolaget förutspått svag försäljning för sina storsäljande läkemedel mot leversjukdomen Hepatit C.

Bättre gick det för Alaska Air som ökade 3,5 procent sedan flygbolagets intäkter stigit med 10 procent under årets sista kvartal jämfört med motsvarande period i fjol.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var ned 5 punkter till 2,34 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?