New York: Lyxbolaget lyfter efter rapport

USA-börserna öppnade sidledes på fredagen och vid 15.15 var Dow Jones och S&P- 00 oförändrade vid 20.946 respektive 2.381. Nasdaq backade 0,1 procent till 5.897.

Marknadens intresse riktas mot fredagens möte mellan president Donald Trump och Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Vita huset och G20-mötet i Baden-Baden, där finansministrar och centralbankschefer från världens 20 största ekonomier deltar.

Mötet blir nye amerikanske finansministern Steven Mnuchins första och han väntas sätta press på andra länder att stärka sina valutor, till följd av Donald Trumps önskan om en svagare dollar. Fokus ligger också på den nya amerikanska administrationens syn på protektionism.

"Det här är första gången globala ledare interagerar med Trump-administrationen på större skala, och man måste räkna med att marknaden är tyst inför ett så stort frågetecken", sade investeringsrådgivaren Adam Sarhan vid 50 Park Investments till Marketwatch.

På fredagen rapporterade Reuters att ett utkast till kommunikén från mötet visar att G20 kommer att avstå från konkurrensdevalveringar och varna för volatila valutarörelser, men att de ännu inte har hittat någon gemensam hållning för handel och protektionism.

Bland enskilda aktier stod Adobe Systems ut. Aktien var upp 4,9 procent efter att resultat och försäljning visat sig vara bättre än väntat.

Även juvelerarfirman Tiffany & Co rapporterade bättre siffror än vad analytikerna hade räknat med, samt positiva utsikter för det kommande året. Aktien steg 2,2 procent.

Bioteknikbolaget Amgen tappade 6,2 procent i fredagshandeln sedan deras kolesterolläkemedel Repatha inte minskat risken för hjärtkomplikationer lika mycket som investerare hade räknat med.

Torsdagens debutant Canada Goose steg ytterligare 8,8 procent på fredagen efter att ha rusat 26 procent under gårdagen.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen hade tappat 4 punkter till 2,50 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?