New York: Fortsatt rally i Snap

Amerikanska börser var oförändrade på fredagen när Fed-chefen Janet Yellen, enligt flera bedömare, så gott som bekräftade en räntehöjning vid mötet 14-15 mars när hon på fredagen talade i Chicago.

Sannolikheten för en räntehöjning enligt Bloomberg News indikator var efter Janet Yellens tal 96 procent.

"En räntehöjning i mars har i stort redan prisats in", sade Wouter Sturkenboom, vid Russell Investments, till Marketwatch.

Han sade att kommentarer om höjning från flera ledamöter samtidigt visar att det har gjorts en samlad insats för att höja förväntningarna i marknaden.

"På sätt och vis har de nu tvingat sig själva att höja den här månaden och om de väljer att inte göra det för att jobbrapporten är svag kan de skapa volatilitet", sade han.

Dow Jones var oförändrad vid 21.001. S&P 500 steg 0,1 procent till 2.383 och Nasdaq Composite 0,2 procent till 5.871.

Bland enstaka aktier stod Snap ut som fortsatte rusa även på fredagen och steg 10,6 procent efter att ha stigit 45 under aktiens första handelsdag på torsdagen.

Samtidigt är tre av fem analytiker negativa till aktien enligt Bloomberg med riktkurser mellan 10 och 16 dollar.

Costco Wholesale backade 4,4 procent efter att kvartalsrapporten var sämre än väntat med försäljning och vinst under analytikernas förväntningar.

Caterpillar steg 0,8 procent på fredagen efter att ha tappat 4,2 procent på torsdagen efter nyheter om att federala myndigheter gjort en razzia mot bolagets huvudkontor. Enligt ett uttalande från bolaget är det sannolikt relaterat till ett sedan tidigare känt skatteärende i Schweiz.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var oförändrad vid 2,48 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?