Annons

New York: Börserna vänder uppåt

Några timmar in i tisdagshandeln hade Wall Street lämnat sina initiala nedgångar bakom sig och låg på plus. Handeln präglades av den pågående röstningen där investerare letade efter tecken på vem som kommer bli USA:s nästa president.

Strax efter klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,6 procent till 18.365. S&P 500 hade stigit 0,6 procent till 2.142. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt upp 0,7 procent till 5.200.

Omsättningen på NYSE var 7 procent över 20-dagarssnittet, medan omsättningen på Nasdaq var8 procent över 20-dagarssnittet.

"Lättnadsrallyt ser ut att fortsätta efter gårdagens stora uppgång. Clinton står för mindre förändring varför positiva nyheter för henne är bra för marknaden. Varje osäkerhet som tas bort är alltid positivt", sade Bill Schultz, förvaltare vid McQueen Ball & Associates, till Bloomberg News.

På aktiefronten rasade Hertz 50 procent sedan kvartalsresultatet missat förhandstipsen samtidigt som biluthyraren spått att helårsvinsten väntas uppgå till en femtedel av vad de trodde i augusti. Företaget, vars största investerare är Carl Icahn, misslyckades bland annat med prissättningen på sina bilar.

Trist var det också för aktieägarna i pressade Valeant som fick se sin aktie falla 18 procent. Specialistläkemedelsbolagets nya ledning drog ned vinstprognosen väl under estimaten och kommunicerade att mer dåliga nyheter kan komma.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 3 punkter till 1,86 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?