ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börserna: Smartphonetillverkare rusar – Tesla i fortsatt tapp

USA-börserna inledde fredagen kring nollstrecket och stod därmed emot den europeiska börsoro som följde efter den italienska regeringens budgetförslag om ett större budgetunderskott än vad EU förespråkar. Även i USA hade dock bank- och finansaktier det relativt tufft. Teslaaktien tappade samtidigt efter att vd Elon Musk stämts av den amerikanska finansinspektionen.

Dow Jones industriindex var klockan 16.30 upp marginellt till nivån 26.451, medan S&P 500 var oförändrat vid 2.915. Tekniktunga Nasdaq hade backat 0,1 procent till 8.034.

Teslas aktie sjönk 12 procent. Bolagets vd och grundare Elon Musk har stämts av den amerikanska finansinspektionen SEC med anledning av uttalandet på twitter i augusti där han sade sig överväga att ta elbilstillverkaren från börsen och att finansieringen för detta var säkrad.

”Musks uttalande var falska och missvisande. De baserades inte på fakta”, sade Stephanie Avakian, chef på den amerikanska finansmyndigheten, enligt Bloomberg News. 

Smartphonetillverkaren Blackberry rusade 13 procent. Resultatet i rapporten för det andra kvartalet slog det högsta analytikerestimatet på marknaden.

Boeing-aktien lyfte 0,9 procent sedan försvars- och flygplansföretaget tillsammans med Saab erhållit uppdraget att leverera skolflygplan till det amerikanska försvaret. Konkurrenten Lockheed-Martin som drog det kortare strået i upphandlingen var ned marginellt.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 3,04 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer