New York: Börserna repade mod mot slutet

New York-börserna repade successivt visst mod under måndagens handelssession efter en öppning i tydligt negativt territorium. USA-presidenten Donald Trumps misslyckande med att få igenom en ny hälsovårdsreform sent i fredags var i fokus under den nya veckans inledande handelsdag.

"Det är tydligt att finanspolitiska och regleringsreformer kommer att ta mycket längre tid att få igenom än vad många investerare tidigare hade hoppats", sade Tan Kai Xian på GaveKal till Bloomberg News.

Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 stängde ned 0,1 till 0,2 procent medan det teknikorienterade Nasdaqindexet steg svagt. Indexnedgångarna noterades tidigare under handelsdagen som mest till uppemot 1 procent.

Den förra veckan var USA-börsernas sämsta sedan Donald Trump valdes till landets president i början av november i fjol tyngt av tvivel på presidentens förmåga att få igenom löftena om skattesänkningar och ökade infrastrukturinvesteringar.

Sjukhusbolagen Tenet och HCA liksom sjukförsäkringsbolagen Centene och Molina steg mellan drygt 1 och 5 procent på måndagen till följd av att det republikanska partiets misslyckande med att få till hälsovårdsreformer.

Bankaktier handlades överlag ned på måndagen med Morgan Stanley och Goldman Sachs mellan 1 och 2 procent lägre. Utöver oro för hur Donald Trump ska lyckas få igenom reformer påverkas banksektorn även negativt av lägre marknadsräntor och amerikanska statsobligationsräntor rörde sig nedåt.

Snap lyfte nära 5 procent sedan Goldman Sachs tagit upp bevakning av det nyligen noterade bolaget bakom meddelandeappen Snapchat med en positiv rekommendation.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?