ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börserna: Marijuana-relaterade aktier tappar

De ledande börserna på Wall Street handlades svagt nedåt under fredagens inledande timmar. Vita huset-administrationen har bjudit in kinesiska företrädare för att återuppta handelssamtalen. 

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex, S&P 500 och teknikorienterade Nasdaq samtligt ned 0,1 procent vid nivåerna 26.135, 2.902 och 8.008.

Sektorsvis var det energi som tog täten genom att öka 0,8 procent. Svagare utveckling noterades för fastighet som försvagades 1,3 procent. 

Bland enskilda bolag steg mjukvarubolaget Adobe Systems 2,7 procent. Rapporten för det tredje kvartalet, som kom sent på torsdagen, innehöll en bättre vinst per aktie än väntat och en prognos för det fjärde kvartalet som slog analytikernas snittförväntningar.

Även chiptillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) gick starkt efter en uppjusterad riktkurs av Argus Research till 40 från 23 dollar. Aktien steg 3,3 procent till drygt 31 dollar.  

Marijuana-relaterade aktier var under press efter en rapport på torsdagskvällen om att USA:s regering kan komma att skärpa kraven för cannabisarbetare, investerare i industrin och användare av marijuana att komma in i USA. En av aktierna som drabbades värst var Tilray, som sjönk 5,3 procent.

På statistikfronten rapporterades att detaljhandelns försäljning stigit 0,1 procent i augusti. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit 0,4 procent jämfört med föregående månad, enligt Reuters sammanställning.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen steg 3 punkter till 2,99 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies