1515
Annons

New York-börserna: Comcast tappar efter budhöjning

De ledande börserna på Wall Street handlades lägre efter ett par timmars handel på måndagen. Ett skärpt tonläge i handelskonflikten mellan USA och Kina tillsammans med ett stigande oljepris tyngde utvecklingen.

Vid 17.50-tiden hade Dow Jones industriindex försvagats 0,6 procent till nivån 26.574 medan S&P 500 tappade 0,4 procent till 2.917. Nasdaq var ned 0,2 procent till 7.972.

Sektorvis stärktes energibolag 1,2 procent medan fastighetsbolag tappade 1,6 procent. 

Fokus riktades åter mot det spända handelsläget mellan USA och Kina efter att Kina ställt in de planerade samtalen med USA. 

På bolagsfronten har Comcast höjt sitt bud på mediebolaget Sky till 17:28 pund, en höjning från tidigare 14:75 pund. Budet överträffar det från 21st Century Fox, som backas av Walt Disney.

Comcast tappade 7,2 procent medan 21st Century Fox steg 1,3 procent.

Musikströmningstjänstebolaget Pandora PNDORA +0,50% Dagens utveckling Media lyfte med 2,2 procent sedan radioströmningskoncernen Sirius XM lagt ett aktiebud värt 3,5 miljarder dollar. Sirius XM, som är en sammanslagning mellan de tidigare rivalerna Sirius och XM, gick däremot ned 8,2 procent.

På råvarumarknaden stärktes oljepriserna tydligt sedan Opec och dess allierade signalerat att det inte är så bråttom att öka utbudet, trots press från Donald Trump om att ”få ned priserna nu”. WTI-oljan steg 2,4 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 2 punkter vid 3,08 procent. 

Gasutsläppet från Nord Stream närmar sig ett slut

Under söndagen kan utsläppen från Nord Stream 1 i Östersjön upphöra. Stoppet är nödvändigt för att kunna utreda läckorna i de båda gasledningarna.

Gasläckan vid Nord Stream 2, bild från den 27 september.
Gasläckan vid Nord Stream 2, bild från den 27 september.Foto:Danska Försvaret

Efter det att läckaget upptäcktes i tisdags har flödet successivt minskat från den ryska ledningen.

När Kustbevakningen under lördagen genomförde en flygobservation över de två läckorna i den svensk ekonomiska zonen konstaterades att det större utsläppet var 100 meter i diameter och det mindre till 15 meter i diameter.

Efter dialog med Nord Stream är prognosen enligt Kustbevakningen fortfarande att utsläppet i Östersjön ska upphöra under söndagen. Myndigheten skriver i lördagens lägesuppdatering att man ”inom ramen för miljöräddningsuppdraget tar höjd för att utsläppet kan pågå längre än så”.

Säkerhetszonen som upprättades efter det misstänkta sabotaget har ännu inte förändrats. Enligt Sjöfartsverket bör man hålla ett avstånd till läckorna på minst fem sjömil (9,3 kilometer), och för flygtrafik gäller 3.500 fot (drygt 1.000 höjdmeter).

Under lördagen rapporterade danska medier, med hänvisning danska Energistyrelsens Twitter, att Nord Stream 2 helt hade tömts på gas. Uppgifterna ändrades dock senare till att gas inte längre läcker ut från den skadade ledningen då det enligt den danska myndigheten uppstått en jämvikt mellan gas- och vattentrycket.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera