Annons

New York-börserna: Black Friday lyfter varuhuskedjorna

USA-börserna öppnade i olika riktningar på onsdagen medan investerare inväntade analysen av den amerikanska senatens skatteförslag.

Analysen väntas bli slutförd "sent på onsdagen", enligt ett brev från CMTE-kommittén kring skatter adresserat till senator Ron Wyde, skriver Bloomberg.

Vid 16.15-tiden hade Dow Jones industriindex stigit med 0,3 procent till 23.908 och det bredare S&P 500 var upp 0,1 till 2.627. Det teknikorienterade Nasdaqs kompositindex tappade däremot 0,7 procent till 6.861.

Sett till sektorer var finans och telekom starkast. It-sektorn gick samtidigt i rött, tyngt av bland annat Facebook och Alphabet. Facebook sjönk 3,5 procent och Alphabet var 2,2 procent lägre.

Snap, bolaget bakom meddelande-appen Snapchat, handlades 0,6 procent ned. Snap offentliggjorde på onsdagen appens nya design, vilken ska locka fler användare.

Inom it-sektorn rasade även Autodesk, som till delar konkurrerar med Hexagon, omkring 16 procent. Wedbush sänkte på onsdagen rekommendationen för aktien till neutral.

Mexikanska matkedjan Chipotle ökade 4,3 procent. Bolaget har inlett sökandet efter en ny vd, som ska fokusera på att vända företagets utveckling. Grundaren Steve Ells kommer dock att sitta kvar som styrelseordförande i bolaget.

En rapport från branschorganisationen National Retail Foundation, NRF, visade att fler än 174 miljoner amerikaner handlade i butik och online under den gångna helgen. Detta överträffade förväntningarna om 164 miljoner.

En separat rapport från Adobe Insights visade att Cyber Monday var den största näthandelsdagen hittills i USA.

De starka rapporterna gav skjuts åt detaljhandelsbolagen. Varuhuskedjorna Macy's och Nordstrom avancerade 6,3 respektive 5,4 procent. Target steg 5,1 procent.

Kursen för kryptovalutan bitcoin passerade på onsdagen 10.000 dollar och handlades på eftermiddagen över 11.000 dollar. Vid 16.20 var valutan ned till 10.700 dollar. Riot Blockchain, som är verksamt inom kryptovalutor, steg 5,6 procent.

USA:s bruttonationalprodukt, BNP, ökade med 3,3 procent i beräknad årstakt under tredje kvartalet. Det visar den andra beräkningen av BNP från det amerikanska handelsdepartementet.

Analytiker väntade en ökning med 3,2 procent. Det första estimatet visade en uppgång på 3,0 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 5 punkter till 2,38 procent.Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?