1515
Annons

New York-börser: Uppgång att vänta

Inför tisdagens handel på USA-börserna indikerar terminerna uppgångar. Fokus ligger på Feds räntebesked på onsdag. En räntehöjning är redan inprisad, men frågan gäller nu vilka utsikter centralbanken kommer att måla upp inför nästa år.

På Europafront har börserna stigit på tisdagen och i Asien stängde flertalet aktiemarknader på ett litet plus.

Oljepriserna har ökat igen efter att ha backat på måndagskvällen från de högsta nivåerna som följde på helgens överenskommelse mellan Opec och ett antal andra oljeproducerande stater. Brentoljan noterades på eftermiddagen på drygt 56 dollar per fat och WTI-oljan på cirka 53:10 dollar fatet. Även flertalet basmetallerna var uppåt, undantaget koppar.

Internationella energimyndigheten, IEA, höjer sin prognos för tillväxten i den globala efterfrågan på olja för prognosperioden. Samtidigt väntas processen mot balans på marknaderna skyndas på efter Opec-uppgörelserna, och underskott kan nås under första halvåret 2017 om avtalen implementeras som tänkt. De kommande veckorna blir därför högintressanta, skriver IEA i sin månadsrapport för december som publicerades på tisdagen.

I kväll publiceras amerikanska oljelager (veckostatistik, API).

Vid 15-tiden hade terminerna för Dow Jones, S&P 500 och terminen för den tekniktunga Nasdaqbörsen stigit 0,3-0,4 procent, jämfört med måndagens stängning.

Ytterligare en ministerpost i USA har presenterats. Donald Trumps övergångsteam bekräftade på tisdagen att Exxon Mobil-chefen Rex Tillerson kommer att utses till utrikesminister i den nya administrationen, rapporterar Bloomberg News.

Före öppning kom statistik som visade att de amerikanska importpriserna var lite svagare än väntat och dollarn tappade lite efter siffrorna.

Bland enskilda aktier steg Unilever runt 1 procent i den amerikanska förhandeln efter att Jeffries höjt sin rekommendation för aktien från behåll till köp.

Bryggeriet Anheuser-Bush Inbev fick en skjuts uppåt, aktien var upp 1,7 procent, av beskedet att om att det ska sälja östeuropeiska ölmärken till japanska Asahi Group.

Wal-Marts marknadsandel i Storbritannien fortsätter att minska, visar branschstatistik för Wal-Martägda livsmedelskedjan Asda, enligt Bloomberg News. Wal-Marts aktie var i stort sett oförändrad i tunn förhandel.

 

Federal Reserves räntekommitté inleder sitt tvådagarsmöte på tisdagen men räntebesked, nya prognoser och presskonferens dröjer till onsdag kväll.

 

Noteringar vid 15-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,38%
Terminen för S&P 500 +0,34%
Terminen för Nasdaq +0,42%
2-åriga USA-räntan -0,0038 till 1,1373%
10-åriga USA-räntan -0,0291 till 2,4421%
Olja, US WTI +0:30 USD till 53:13 dollar/fat
Olja, Brent +0:35 USD till 56:04 dollar/fat
EUR/USD -0:0006 till 1:0628


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?