New York-börser: Trevande handel väntas

De amerikanska börserna väntas ha en lugn börsöppning nära nollstrecket, av terminerna att döma. Dow Jones-indexet handlas fortsatt nära 20.000-nivån och en uppgång på knappt 0,1 procent väntas vid handelsstart. Oljepriset har avancerat efter sjunkande lagernivåer i USA.

S&P 500-terminen var vid 15.00-tiden ned 0,04 procent medan terminen för tekniktunga Nasdaq var närmast oförändrad.

Oljepriset handlas något högre under onsdagssessionen efter signaler om fortsatt sjunkande oljelager i USA. De amerikanska oljelagren sjönk med 4,2 miljoner fat under föregående vecka, enligt statistik från API på tisdagskvällen. Efter börsens öppning väntas officiell lagerstatistik över de amerikanska oljelagren. WTI-oljan handlas runt 53 dollar fatet medan Brentoljan handlas vid 55 dollar per fat.

Bland de enskilda bolagen var sportföretaget Nike upp 1,2 procent i förhandeln efter att bolaget släppt sin delårsrapport efter tisdagens amerikanska börsstängning. Redan i efterhandeln hade aktien ökat med cirka 3 procent. Bolagets försäljning och vinst slog analytikernas förväntningar under det tredje kvartalet.

Budbolaget Fedex backade 2,5 procent i förhandeln efter att bolagets resultat för det andra kvartalet inte lyckades matcha analytikernas förväntningar. Resultatet väntas även fortsatt pressas av ökade investeringar i bolagets mark- och flygdivision.

Coca-Cola köper AB Inbevs andel av den afrikanska verksamheten för 3,2 miljarder dollar. Affären gick i hamn efter två månader med förhandlingar och snabbheten såväl som priset bedöms som bra för läskjätten, enligt Sasha Naryshkine, analytiker på Vestact, som Bloomberg citerar. Aktien var dock ned 0,2 procent i förhandeln.

Noteringar vid 15.00-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,06%
Terminen för S&P 500 -0,04%
Terminen för Nasdaq +0,01%
2-åriga USA-räntan -0,0100 till 1,2063%
10-åriga USA-räntan -0,0072 till 2,5514%
Olja, US WTI +0:17 USD till 53:47 dollar/fat
Olja, Brent +0:07 USD till 55:42 dollar/fat
EUR/USD +0:0048 till 1:0437


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Rätt försäkring ger ekonomisk trygghet och minskad risk till långtidssjukskrivning

En sjukförsäkring ska skydda privatekonomin om du blir sjuk en längre tid. Men minst lika viktigt är skyddet i försäkringen som kan bidra till att minska risken för en långtidssjukskrivning. Euro Accidents skydd hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta – en stor vinst för både individen, företaget och samhället. 

Om du skulle skada dig eller bli sjuk är det bra att ha en sjukförsäkring, då kan du få ut upp till 90 procent av din lön. Det minskar oron för att privatekonomin ska drabbas hårt om du blir sjukskriven under en längre tid. Resultatet är en tryggare ekonomisk situation och mindre stress. Även om en sjukförsäkring skyddar rent ekonomiskt kan en längre tids sjukskrivning få oönskade konsekvenser för hälsa, livsstil, sociala kontakter, karriärmöjligheter och inkomstutveckling. 

En modern sjukförsäkring

I dag finns det mycket kunskap som visar att det går att förhindra eller förkorta en sjukskrivning genom att agera tidigt och snabbt vid tecken på ohälsa. Några som har lång erfarenhet av det är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring. De har skapat en sjukförsäkring, PlanSjuk, som laddats med förebyggande delar för att motverka ohälsa och minska risken för en längre sjukskrivning.

– Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv; många blir långtidssjuka av stress eller andra psykosociala faktorer. Arbetsgivaren behöver då täcka upp frånvaron och betala sjukersättning för sin medarbetare. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som kan gå in redan vid de första tecknen på att en anställd inte mår bra. Det är bra för både medarbetaren och arbetsgivaren, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension på Euro Accident Livförsäkring.

Det här är skillnaden mellan en sjukförsäkring och en sjukvårdsförsäkring

Vid sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättning som kompenserar medarbetarens förlorade inkomst, ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring. Rehabiliteringsstödet kan sättas in redan när det finns tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa en medarbetare som varit sjukskriven att komma tillbaka i arbete. 

Så fungerar Euro Accidents rehabilitering

Goda chanser att hjälpa

Euro Accident har arbetat med rehabilitering i sina försäkringar sedan 2005. I dag blir åtta av tio försäkrade som kommer in i företagets rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring inte långtidsfrånvarande.

– Vi kan göra skillnad om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt. Då har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Samtalsstöd kan räcka långt

Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera telefon- eller videosamtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach, vilket ingår i försäkringen. För att använda det behövs ingen inblandning av varken chef eller Euro Accident.

– Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Fakta om Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk, en helhetsförsäkring som företag tecknar för sina medarbetare:

Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach.

Chefs- och HR-stöd.

Rehabiliteringsstöd.

Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall.

Läs mer om Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk!

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?