ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börser: Terminerna pekar brant nedåt

Terminerna för de ledande börserna på Wall Street indikerade en öppning markant lägre under fredagen sedan börserna i Asien och Europa tappat på bred front. 

På valutamarknaden har den turkiska liran fallit ned till nya rekordlåga nivåer. USA ska fördubbla tullar på turkiskt stål och aluminium. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har uppgett att landet inte kommer att förlora det ekonomiska krig man nu utkämpar.

Omkring klockan 14.50 indikerade terminen för Dow Jones industriindex en nedgång med 0,4 procent. S&P500 föll 0,4 procent medan Nasdaq försvagades 0,5 procent.

På bolagsfronten försvagades Dropbox omkring 10 procent i förhandeln. Molnlagringsbolaget rapporterade visserligen intäkter som slog analytikernas förväntningar men samtidigt framkom det att bolagets operativa chef Dennis Woodside ska lämna sin post.

Chiptillverkaren Qualcomm har enats om en förlikning med konkurrensmyndigheten i Taiwan. Sedan tidigare har bolaget betalat 89 miljoner dollar av totalt 773 miljoner dollar i böter. I stället för att betala resterande del kommer bolaget göra investeringar i Taiwan som värderas till 700 miljoner. 

På makrofronten visade statistik att konsumentpriserna i USA steg 0,2 procent i juli, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,9 procent. Analytiker hade räknat med att KPI skulle ha stigit 0,2 procent jämfört med månaden före och ha stigit med 3,0 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt Reuters snittprognos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer