Annons

New York-börser: Terminer pekar nedåt

New York-terminerna pekar ned inför måndagens börsöppning, samtidigt som Europabörserna tappar på viss oro för Italiens banker.

Det indikerar att det kan vara dags för en stunds andhämtning efter en uppgång på drygt 6 procent jämfört med nivån på S&P500 strax före USA:s presidentval.

Med en halvtimme till öppning var Dow Jones- och S&P500-terminerna ned 0,3 procent, medan Nasdaq 100-terminen indikerade en öppning på minus 0,15 procent.

"Trumpeffekten utgjorde en distraktion ett tag, men nu börjar folk leta annorstädes för marknadspåverkande företeelser. De effekter som ett eventuellt maktvakuum i Italien skulle få för landets bankers refinansieringsbehov oroar, och marknaden är nervös samtidigt som likviditeten inte är den bästa", sade Old Mutual Global Investors Londonbaserade aktiechef Kevin Lilley till Bloomberg News, apropå en författningsomröstning i Italien nu på söndag.

Bland aktier med rörelser i förhandeln fanns Time, tidskriftsförlaget, som steg på uppgifter om att bolagets styrelse ska ha avstyrkt ett utköpsbud från den kanadensiske alkoholdrycksmiljardären Edgar Bronfman och Kinnevik-investeringspartnern Len Blavatnik. Aktien steg drygt 12 procent i förhandeln.

Mekonomens blivande storägare LKQ gjorde inget väsen av sig i vare sig förhandeln eller de amerikanska börsspalterna. Förvärvet är också relativt litet ur ett LKQ-ägarperspektiv, sett till att innehavet i Mekonomen är värt cirka 1,6 miljarder kronor, medan LKQ:s börsvärde uppgår till drygt 10 miljarder dollar.

 

Noteringar vid 15-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones -0,277 %
Terminen för S&P 500 -0,250 %
Terminen för Nasdaq -0,140 %
2-åriga USA-räntan -0,0019 till 1,1149%
10-åriga USA-räntan -0,0340 till 2,3232%
Olja, US WTI +0:72 USD till 46:78 dollar/fat
Olja, Brent +0:61 USD till 47:85 dollar/fat
EUR/USD -0:0028 till 1:0569Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?