Annons

New York-börser: Stängning i grönt

Kurserna fortsatte att stiga på börserna i New York under onsdagen.

Den tillträdande presidenten Donald Trumps uttalanden om skattesänkningar och infrastrukturinvesteringar samt en avreglering inom finanssektorn har lett till glada miner under den senaste tiden. Men det har också väckt oro över att en kraftigt växande ekonomi ska driva upp inflationen och tvinga den amerikanska centralbanken (Fed) att höja räntan mer aggressivt än vad som tidigare beräknats.

Trump-effekten och positiv global ekonomisk statistik gjorde dock att köpruschen vidmakthölls på onsdagen.

Dow Jones industriindex steg 0,3 procent medan Nasdaqs kompositindex gick upp 0,9 och S&P 500 med 0,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?